keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Luotieväs

Törmäsinpä urheiluliikkeessä asioidessani uudenlaiseen retkimuonaan. Tai oikeastaan tuote on ollut markkinoilla jo hyvän aikaa, mutta itselleni se oli silti uusi tuttavuus. Kyseeessä oleva Bullet Meal on kylmänä syötäväksi tarkoitettu eväspatukka, jonka sanotaan vastaavan täyttä ateriaa. Makeispatukoista Bullet Meal eroa myös siinä, että se sisältää muutakin kuin viljaa ja sokeria, käytännössä siis lihaa ja kasviksia.


Tällä kertaa Bullet Meal jäi vielä hyllyyn, koska en jaksanut jonottaa kassalle parin patukan kanssa. Tuote vaikutti melko tuhdilta, mitä vielä korosti pakkauksen liki 200 gramman paino. Jos maku on kohdallaan, pari patukkaa voisi rinkkaan mennä - vaikkapa hätävaraksi. Pidemmän vaelluksen perusruoaksi Bullet Mealia tuskin on tarkoitettukaan, koska viidesta patukastakin kertyy jo kilon paketti, kun vastaava määrä pussiruokia painaa vain 500 - 750 g.

Toisaalta kylmäruoka tarjoaa kyllä mahdollisuuden luopua painavasta keittimestä. Ajatus voisi toimia kesäaikana, kun ruoalla ei varsinaisesti tarvitse lämmittää kehoa. Tuotteen säilyvyyden luvataan olevan täyssäilykkeiden tasoa, joten Bullet Meal ei säikähtäne, vaikka repussa olisi hetkittäin hiukan lämmintäkin. Pakkasella vettä sisältävä tuote voi lämmittämättä olla vähän kovaa purtavaa.

2 kommenttia:

  1. Enpä ole minäkään tällaista ennen nähnyt! Täytyypä pitää silmät auki retkikaupassa.

    VastaaPoista
  2. Itse törmäsin Bullet Mealiin Tampereen seudulla liikkuessani, mitä lienee edesauttanut se, että tuotetta valmistaa tamperelainen yritys (http://bulletmeal.com/). Nettisivujen mukaan patukoita pitäisi kyllä löytyä muualtakin, Partioaitoista ainakin.

    VastaaPoista