tiistai 30. lokakuuta 2012

Terveiden kirjoihin

Kuukauden sairausloma alkaa olla takanapäin, ja tunnelmat ovat vähän ristiriitaiset. On kiva palata töihin, mutta toisaalta harmittaa, kun leikattu käsi ei vieläkään ole kunnossa. Lääkärin mukaan sen pitäisi lähiviikkoina tervehtyä, mutta oma uskoni tähän on aika heikko. No, menenpä sitten uudestaan lääkäriin, jos hommasta ei tule valmista.

Ihan halpaa käden hoitaminen ei ole ollut, mutta kulut ovat menneet vakuutusyhtiön piikkiin. Olen käynyt lääkärissä seitsemän kertaa (50 - 100 € / käynti), ja ranteesta on otettu niin röntgenkuvat (~100 €), ultraäänikuvat (~200 €) kuin magneettikuvatkin (~500 €). Itse leikkauksen hintaa en edes tiedä, ehkä parempi niin.

Onneksi kyse on aika pienestä vaivasta, joka ei kohtuuttomasti haittaa normaalia arkielämää. Olenkin lähinnä huolestunut siitä, miten kohta alkava hiihtokausi lähtee sujumaan, jos käsi ei tule ajoissa kuntoon. Kokemukset parilta edelliseltä talvelta osoittavat, että ranne ei tykkää sauvoilla tehtävästä liikkeestä.

Juostessa kipeä käsi ei ole kiusannut. Tähän aikaan vuodesta tosin huomaa sen, kuinka lenkkeily muuttuu talven lähestyessä raskaammaksi. Tämän havaitsee helposti sykemittaria käyttäessään: keskisyke nousee normaalia korkeammalle ja energiankulutus vakiolenkillä on 10-15 % suurempi kuin kesällä. Ilmeisesti asiaan vaikuttavat ainakin paksumpi vaatetus sekä epätasaisempi ja pehmeämpi juoksualusta.

Marraskuu alkaa kuopiolaisittain pirteästi, kun kaupungin eteläpuolelle avataan uusi Matkuksen kauppakeskus. Itseäni asia ei muuten isommin hetkauta, mutta mielenkiintoa lisää se seikka, että Matkuksesta löytyy Partioaitan myymälä. Kuopion alueelta on tähän asti puuttunut monipuolinen retkeilytarvikkeita myyvä liike, joten uusi toimija on enemmän kuin tervetullut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti