sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Polulla taas

Talvi jää nopeasti taakse. Katselin Movescountista, että olin vielä toissaviikolla hiihtämässä, mutta nyt asia tuntuu jo todella kaukaiselta. Kun päivälämpotilakin on jatkuvasti +15 C:n yläpuolella, alkaa kevät kääntyä kesäksi.

Lämmin viikonloppu houkutteli kaivamaan rinkat kaapista, ja niinpä päätimmekin vaimon kanssa avata vaelluskauden Älänteelle suuntautuvalla miniretkellä. Ajoimme auton parkkiin Näätähiekan pysäköintialueelle, josta lähdimme liikkeelle kohti Haatainniemen laavua. Matkaa ei ollut paljon (viitisen kilometriä suuntaansa), mutta arvelimme, että märkä maasto saattaisi hidastaa vaelluskengillä kulkevien matkaa.

Vettä olikin varsinkin suo-osuuksilla paljon. Pari niistä onnistuimme kiertämään, mutta Haatainniemessä oleva suoalue osoittautui siinä määrin hankalaksi, että päätimme pystyttää telttamme suota edeltävälle hiekkaiselle rannalle. Niemen terävin kärki siis jäi näkemättä, mutta se ei meitä isommin kirvellyt.

Aamulla telttamme ohi käveli kaksi reipasta rouvaa, jotka myös matkasivat kohti niemen kärkeä. Kumikengän varsi oli heiltäkin loppunut kesken, mutta sen ongelman rouvat ratkaisivat heittämällä saappaat pois ja kulkemalla suo-osuudet avojaloin. Todella reipasta!

Testasin retkellä viikko sitten hankkimaani MTN Speed 32 -makuupussia. Haatainniemen yö oli kohtalaisen lämmin (+8 C), joten kovin raakaan testiin pussi ei tältä osin joutunut. Vetoketju takerteli hetkittäin, mutta muuten MTN Speed tuntui heppoisesta olemuksestaan huolimatta ihan kelpo kesäpussilta.

Päälykankaan kestävyys tosin epällyttää, mutta aika näyttää, kuinka pitkään pussi säilyy ehjänä.

Kun kausi on nyt avattu, voikin alkaa miettimään seuraavia retkikohteita. Minusta tuntuu, että Muotkatunturit on viime aikoina noussut mieleen muita paikkoja useammin. Ehkäpä kesäkuussa Muotkalle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti