lauantai 25. helmikuuta 2012

Huippuhetkiä

Kyllä nyt on mainiot ulkoilukelit! Jos vielä aurinko näyttäytyisi hieman useammin, kaikki olisi täydellistä. Jääladutkin ovat hyvässä kunnossa: topakat, mutta riittävän lumiset, jotta aivan paljaalla jäällä ei tarvitse hiihtää. Usein keväällä käy niin, että luistelubaana tamppautuu ja jäätyy kovaksi, jolloin luistelu on hankalampaa ja edellyttää ylimääräistä tarkkuutta. Nyt sitä ongelmaa ei ole - vielä. Vain ladulla kävelevät ihmiset ovat paikoin polkeneet luistelubaanan vaaralliseen kuntoon.

Kuopion kaupunkikin on saanut nettilatukarttansa toimimaan jäälatuja myöten. On kätevää, kun voi ennen lenkille lähtöä tarkastaa latujen kunnon. Kartta näyttää, että tänään iltapäivällä myös Luhastensalon kautta kulkeva jäälatu on ajettu valmiiksi. Aamupäivällä hiihtelin vaimon kanssa samalla suunnalla ja ehdin jo mielessäni harmitella, kun latu ei vielä ollut valmis. Oltiin näköjään hiukan liian aikaisin liikkeellä.

Huomenna järjestetään Puijon laturetki, jonka reittivaihtoehdot ovat tainneet viime vuodesta uudistua. Kuopion kaupunkialueen ympäri kiertävä reitti näyttääkin varsin mukavalta! En ole itse ilmoittautunut tapahtumaan - taidan vähän vierastaa massahiihtoja - mutta muutamana keväänä jokseenkin saman lenkin kierrettyäni voin kyllä sanoa pitäneeni siitä. Tosin Puijon hiihtoalueen läpi on äkkiseltään yllättävän vaikea osata, mutta sekään ei ole opastettua reittiä seurattaessa ongelma.

Toivottavasti sää suosii hiihtäjien urakkaa. Tänään jäälläkin oli melkein tyyntä, joten hiihtäminen oli helppoa mihin suuntaan tahansa. Huomiseksi on luvattu kohtalaista luoteistuulta, mikä voi vähän nostaa pulssia vastatuuleen puskettaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti