torstai 16. kesäkuuta 2011

Matkailua itärajalla

Kesä on alussa ja ensimmäinen vaellus takana... Tällä kertaa kuljettiin vaimon ja pojan kanssa Saariselän maisemissa. Matka ei ollut ylen pitkä, mutta kun itse kantaa kolmen hengen telttaa rinkassaan, on turha ahnehtia liikaa. Joka tapauksessa tärkeintä on, että reissusta jää hyvä jälkimaku, ja siinä onnistuttiin.

Hyttyset olivat jo paikoin heränneet talviuniltaan, mutta ne olivat jotenkin saamattoman oloisia. Ehkä niidet kärsät olivat vielä vähän pehmeitä? Suurempaa kiusaa niistä ei ollut.

Raja-Jooseppi on kiva lähtöpaikka Saariselän vaellukselle, mutta itärajaa pitkin sieltä ei maisemien toivossa ole syytä lähteä kulkemaan. Ennemmin kannattaa suunnata askeleensa Lutto- ja Suomujoen rantamille, joilta löytyy kivoja nuotiopaikkoja ja joita pitkin on muutenkin kiva tallustaa.

Jos ajelee Ivalon leveyksille asti, voi saman tien kiertää Lappia enemmänkin. Niinpä mekin vaellukselta palattuamme majoituimme hotelli Ivaloon ja automatkailimme seuravana päivänä Suomi-neidon pään ympäri seuraten reittiä Ivalo - Sevettijärvi - Tana Bru - Utsjoki - Ivalo. Täytyy sanoa, että vaikka Suomen Lappi on viehättävää seutua, kyllähän meille silti muutama vuononäkymä mahtuisi.

Autokierroksen jälkeen majoituimme vielä toiseksi yöksi Ivaloon, minkä jälkeen suuntasimme kotia kohti. Ensimmäinen lomaviikko on nyt takana, ja mielessä välkkyvät jo uudet reissut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti