sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Kebnekuumetta

Ensimmäistä lomajaksoa on viikko jäljellä. Mitä tehdä? Tekisi mieli kiivetä Kebnekaiselle, mutta sinne ajaakseen pitäisi olla aika varma, että huiputus on säiden puolesta mielekäs. Sääennuste kertoo, että keskiviikosta perjantaihin on poutaa ja jopa aurinkoista. Periaatteessa torstaikiipeily voisi siis onnistua, mutta toisaalta aavistelen, että huomenna aamulla meteorologien mieli on muuttunut ja tarjolla on pelkkää sumua ja sadetta. Toinen epäselvä asia on se, onko Kebnelle kipuaminen ennen juhannusta järkevää muutenkaan. Vastassahan todennäköisesti on vielä aika paljon jäätä, lunta ja vettä.

Nikkaluoktaan on jonkin verran matkaa, joten sinne ei viitsisi matkustaa turhaan. Ajatus siitä, että ajaa 1000 km (ja selkään sattuu), kävelee rinkka selässä 20 km (ja hyttyset syö), nukkuu huonosti teltassa (koska tunturiasema on kallis), herää koleaan aamuun (sadepisaroiden takoessa Nallon kattoon) lähteäkseen koko päiväksi kiipeämään vuorelle (jossa on kylmä ja tuulee) ja kääntyy lopulta puolimatkassa takaisin (koska sohjoa on nivusiin saakka) ei herätä suuria intohimoja.

Toisaalta myös kotona nyhjääminen on tyhmää. Vietän 11 kuukautta vuodesta hiipien töihin joka arkiaamu ennen kahdeksaa. Mahtaisiko sateinen teltta-aamu sittenkään olla huono vaihtoehto? Vaikeita asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti