sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Unelmaloma

Lappiin virtaa kuulemma nyt paljon matkailijoita, varsinkin kiinalaisia. Turistien maahan kantama raha on toki tervetullutta, mutta toivottavasti homma pysyy toimijoiden käsissä, ettei käy kuten Espanjassa.

Yksi turismin lieveilmiöistä on se, että sesonkeina pohjoisen hiihtokeskukset tuppaavat olemaan täynnä. Olemme viettäneet monta joulua ja uutta vuotta eri puolilla Lappia, mutta tänä vuonna homma tuntui tyssäävän siihen, että majoitusta ei löydy tai että hintataso nousee kohtuuttoman korkeaksi.

Hotellihuoneesta pyydetään helposti 150 - 250 euroa yöltä, huoneistoista vieläkin enemmän. Aika kallista, siis. Matka-asiaan tosin herättiin hiukan myöhään, mutta niin on tehty ennenkin.

Suomen Lapista näyttää joka tapauksessa muodostuneen trendikohde, jonne ulkomaiset julkkiksetkin matkustavat saadakseen näkyvyyttä.

Sitä en kuitenkaan tajua, että jotkut lavastavat reissunsa Photoshopia käyttäen. Siis millainen ihminen pönkittää omaa egoaan keksityn matkatarinan avulla? Joskus Photoshopatut kuvat ovat lisäksi niin tökeröitä, että johan siinä kärsii sukulaisten ja tuttavienkin maine.

Omasta lomastamme ei ensin näyttänyt tulevan mitään, mutta lopulta asiaan liittyvät palaset kuitenkin... no, loksahtivat kohdilleen.

Päätimme tavoitella Saariselkää, koska siellä emme olleet käyneet aikoihin. Suksille päästyämme kipusimme ensi alkuun Kaunispäälle...


... josta jatkoimme Ahopäiden yli kohti Kiilopäätä.


Hiihtoretken jälkeen savusauna tuntui hyvältä, ja pehmeiden löylyjen lomassa oli mukava rentoutua Kiilo-ojassa.


Vietettyämme pari vuorokautta Saariselällä matkamme jatkui kohti Yllästä, josta latuja löytyy jo yli sadan kilometrin verran. Lapin kaamos on kiehtovan kaunis!


Kotimatkalla koukkasimme vielä Ruotsin Abiskoon, jossa lähdimme vaihteeksi lumikenkäilemään.


Reissun loppupuolella omat jalkani alkoivat tuntua raskailta, enkä viimeisenä lomapäivänä enää noussut suksille. Ympärivuotisesti pyöräilyä harrastavalla vaimollani kuitenkin riitti virtaa.


Sinne se taas painui, mäkeen. Melkoinen kone.


Kotiin palattuamme olimme väsyneitä mutta onnellisia! Mukavaa oli myös se, että unelmalomamme loppulasku jäi ennakoitua pienemmäksi.

1 kommentti: