keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Kuluvan talven lumia

Talven hiihtosuma on viimein lähtenyt purkautumaan, tosin aika hitaasti. Tänä talvena pysyvä lumi tuli Kuopion seudulle kohtalaisen aikaisin, mutta taajamalatuja ajatellen valkoista puuteria oli niukasti. Ensimmäisen kerran suksille päästiin joulun jälkeen, mutta vähän hiekkaista oli silloin.

Hiihtokilometrejä ei siis ole kertynyt paljon, mutta onneksi juoksu on maistunut hyvältä. Ehkä tämä johtuu siitä, että kroppa tuntuu nyt pitkästä aikaa enimmäkseen terveeltä. Vauhti kyllä on laskemaan päin, mutta sen olen hyväksynyt.

Joululomalla tosin heräsin yhtenä aamuna siihen, että vasen käsi tuntui oudolta. Ylös päästyäni havaitsin, että oikeastaan koko kehon vasen puoli oli oudolla tavalla turta. Ei tunnoton, mutta jotenkin hervoton.

Tuollaiset toispuoleiset tuntemukset eivät yleisesti ottaen ole toivottavia, mutta kun mikään paikka ei erityisesti roikkunut, lähdin lenkille. Se ei välttämättä ollut järkevää, mutta matkalla olo kuitenkin parani. Ehkä olin vaan yöllä nukkunut huonossa asennossa.

Juoksemista edistääkseni ostin hyllyyn varaparin hyväksi havaitsemiani Salomonin Spikecross3 -nastalenkkareita. Epäilin ensimmäistä paria hankkiessani kiinteiden nastojen kestävyyttä, mutta eivätpä nuo ole parissa vuodessa juuri pyöristyneet. Vanhemmista Asicseista nastat kuluivat olennaisesti nopeammin.

Viikko sitten Kallavedelle lanattiin jääladutkin. Johan niitä odotettiin, mutta hieman yllättäen ladut silti lähipoukamiin ilmestyivät. Enpä muista, milloin jäällä olisi viimeksi suksittu jo tammikuun alkupuolella.

Lumisateiden jälkeen baanat olivat hyvässä kunnossa, varsinkin Rauhalahden ympäristössä. Rautoniemen kiertävä jäälatu sen sijaan oli muhkurainen ja vähän ikävä hiihtää, ainakin luistellen. Reitti oli myös linjattu uudelleen, eikä se enää mennyt Luhastensalon kautta, vaikka latukartta edelleen niin näyttää.

Jäälatujen varsille oli pystytetty kylttejä, jotka ohjaavat kävelijät hiihtolatujen viereen tampatuille poluille.


Kyltit tosin ovat aika pieniä, ja pelkäänpä, että ainakin mopoilijoille säännöt täytyisi selittää erikseen. On kuitenkin hyvä, että kaupunki on viimein tehnyt asialle jotain. Oma ehdotukseni olisi silti mielestäni ollut latu-uskottavampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti