keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Numerot

Sain viime viikolla uudet silmälasit. Ne tulivat tarpeeseen, koska en ole enää aikoihin nähnyt lukea karttoja, ja kännykän käyttäminenkin on ollut hankalaa. Ikänäkö siis vaivaa, minkä johdosta nokalla on nyt moniteholasit.

Tänään sitten alkoi tapahtua kummia. Tein töiden jälkeen ruokaa ja säikähdin hieman, kun pannusta lennähti rasvaa. Olen aiemmin suosinut lasilinssejä, jotka kestävät vaikka mitä, mutta uudet muovilinssit eivät välttämättä tykkää kuumasta rasvasta.

Pesin rillit nähdäkseni jäikö niihin kenties jotain jälkiä. Ehdinkin jo harmistua, kun vasemmassa linssissä näytti olevan pieni pyöreä täplä. Sitten toisestakin linssistä löytyi samanlainen ympyrä. Eikä kyseessä lopulta edes ollut ympyrä vaan nolla, koska alla näkyi muitakin numeroita. Mutta niitä ei ollut aiemmin! Mistä ne ovat tulleet?

Hetkeä myöhemmin linsseistä paljastui lisää kuvioita: kolmioita, ristejä, jopa kirkkovene - todella outoa! En ymmärtänyt symboleiden merkitystä, mutta ne toivat mieleeni viljapeltoihin salaperäisesti ilmestyvät kuviot. Onko kyseessä mahdollisesti sama ilmiö?

Hieman pelottavaa on se, että merkinnät eivät näy vaimolle tai pojalle. Mutta ehkä tämä kuuluu asiaan, lienen jotenkin valittu.

Minulla ei ole aiempaa kokemusta tällaisista jutuista, enkä tiedä, miten asiaan pitäisi suhtautua. Ehkä on parasta edetä mieli avoimena ja kuunnella, mitä linssit yrittävät sanoa.

6 kommenttia:

 1. Minulla on toisissa moniteholaseissani (päätelasit) myös pieniä numeroita. Ne eivät kuitenkaan ole näkökentässä, joten haittaa niistä ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eipä noita silloin huomaa, kun lasit ovat nenällä. Ilmeisesti osa merkeistä liittyy linssien valmistusprosessiin (hiontaan), ja kai niistä jotain vahvuusmerkintöjäkin löytyy. Todennäköisesti selittämättömien juttujen listalle ei jää muuta kuin tuo kirkkovene... ;-)

   Poista
  2. Tutkin tänään vielä ykköslasejanikin, ja myös niissä on noita merkintöjä. Ne eivät tosin erotu kuin katsottaessa linssin pintaa vinosti jotain valonlähdettä vasten. Lienevät tosiaan jotain tunnisteita, joista selviää linssin tyyppi ja kehyksiin asentamisessa tarvittavat kiintopisteet.

   Poista
  3. Minusta tuntuu, että merkinnät näkyvät parhaiten, kun niitä katsoo loisteputkivaloa vasten. Mutta onneksi ne eivät sentään erotu lasien ollessa nenällä...

   Poista
 2. Taidan kuulua myös valittuihin ;) Minunkin laseistani löytyy ympyrä, kirjaimia ja risti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa joukkoon! Ehkä linsseissä olevat merkit ovat sittenkin melko harmittomia. Lienee syytä huolestua enemmän, jos niitä ei joku aamu enää linsseistä löydykään... :)

   Poista