sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Huonot ja hyvät uutiset

Minullakin oli joskus mopo, useampiakin. Ehkä juuri tästä syystä suhtaudun suopeasti siihen, että kukin sukupolvi vuorollaan laajentaa omaa elinpiiriään parhaaksi katsomallaan tavalla.

Viime aikoina mopoilijoista (tai oikeammin moottoripyöräilijöistä) on kuitenkin ollut harmia. Kun jääladut on viimein saatu auki, muutamat kuljettajat ovat ajaneet latupohjat rikki niin, että varsinkin pimeässä hiihtäen on helppo teloa itsensä. Edellisenä talvena napattu kuva kertoo aika hyvin, mistä asiassa karuimmillaan on kyse.

Epäilemättä ongelma tunnetaan muuallakin Suomessa, eikä kyse ole pelkästään hiihtäjiä haittaavasta vahingonteosta.

Mitähän asialle voisi tehdä? Systemaattista valvontaa on hankala järjestää. Latua rikkovan kuljettajan voisi tietysti kohdatessa kuvata, mutta todennäköisyys osua paikalle oikeaan aikaan on osoittautunut pieneksi. Riittävän tarkan kuvan saaminen voi kännykällä olla hankalaa, ja action-kamerakin tuntuu ylimitoitetulta ratkaisulta. Ei kai silti auta muu kuin odottaa sopivaa tilaisuutta.

Hyvää on se, että Kuopion jäälatuverkosto on nyt täydessä laajuudessaan. Kaupungin itä- ja länsipuolen reitit eivät tosin ole maalatujen puuttuessa yhteydessä toisiinsa, mutta autolla pääsee nopeasti toiselle puolelle kylää, jos lähiladut alkavat kyllästyttää. Kohteeksi voi valita vaikkapa Pilpan majan, josta löytyy viikonloppuisin avoinna oleva latukahviokin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti