tiistai 12. marraskuuta 2013

Oudosti kallellaan

Marraskuu on jo pitkällä, mutta ulkona sataa vettä. Kärsimättömyyteni lisääntyy päivä päivältä, kun hiihtokauden alkua ei vielä näy. Viime talvena hiihtelin Kuopiossa ensi kerran joulun aikoihin, mutta kuinkahan asian kanssa tänä vuonna käy... Nyt on vaan märkää ja pimeää. Kuusamossa maa näyttäisi silti olevan valkoinen, Lapista nyt puhumattakaan.

Suomi on oikeastaan ihan oudosti kallellaan oleva maa. Pohjoisessa on hieno luonto, kunnon vuodenajat ja mielin määrin tilaa. Silti ihmiset pakkautuvat maan eteläiselle puolikkaalle, vaikka eihän täällä (ehkä merta lukuunottamatta) ole mitään kovin erityistä. Jopa kaikista syrjäisimmälle Helsingin niemelle löytyy jostain porukkaa.

Töistähän kaikki on kiinni, se on selvä. Toisaalta yhä useampaa ammattia voi hyvien tietoliikenneyhteyksien ansiosta harjoittaa mistä tahansa. Silti 100-prosenttisesti etätyönä tehtävät hommat eivät ole ihan tavallisia, joten yritystenkin toivoisi rohkeammin levittäytyvän Suomen kartalla. Pakkoko kaikkia on houkutella sinne, missä jo muutenkin on liikaa väkeä?

No, lunta joka tapauksessa saisi tulla tänne periferiaankin. Mitä enemmän, sen parempi, ainakin näin alkuunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti