torstai 14. kesäkuuta 2012

Vaihde vapaalle

Kesäloman ensimmäinen viikko lähestyy. Harmillisesti näyttää siltä, että Pohjois-Suomeen on luvassa melko sateista keliä, mikä vähentää intoa lähteä ajamaan kohti Muotkatuntureita. Jos ennusteet eivät muutu paremmiksi, täytynee siirtää Muotkan matka parempaan ajankohtaan ja suunnata tässä vaiheessa poutaisemmille seuduille. Vaikkapa Herajärvelle, joka on viime vierailun jälkeen saanut jatkopätkän!
Mieluummin tosin kapuaisin tunturin rinnettä, mutta kyllähän Koliltakin on hienot maisemat.

Keväällä hankkimani Suunto Ambit on osoittautunut hyväksi lenkkikaveriksi. Olen ottanut tavaksi tallentaa Ambitin mittamaat juoksulenkit Movescount-palveluun ja varsin tunnollisesti käyttänyt myös siihen liitettävää sykevyötä. Tämä on yllättänyt itsenikin, koska aluksi ajattelin, että sykevyölle olisi vain satunnaista käyttöä. Pari kertaa se on meinannut unohtua matkasta, mutta nykyisin tunnen itseni alastomaksi, jos vyö ei ole paikallaan.

Ambitiin tupsahti pari päivää sitten uusi softapäivityskin (v1.5). Vanhasta versiosta puuttui monia sellaisia toimintoja, jotka löytyivät jo vanhemmasta Suunto X10:stä. Itseäni vaivasi eniten se, ettei Ambitiin voinut syöttää vapaavalintaisia GPS-koordinaatteja muuten kuin tietokoneen avulla, mikä on vaelluskäytössä selvä puute. Tämä asia tuli päivityksen myötä kuntoon ja nyt myös reittien luominen onnistuu, tosin tämä täytyy edelleen tehdä tietokoneella. Mutta kaiken kaikkiaan on kyllä kätevää, että kellonkin voi päivittää netin kautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti