keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Älämölöä ja muuta

Tulipa sitten vierailtua SkiExpossa, joka pidettiin Helsingin messukeskuksessa 4. - 6.11. Pelkästään hiihtomessuista ei kuitenkaan ollut kyse, koska saman katon alla oli esillä myös lautailuun ja jäälajeihin liittyviä juttuja samoin kuin DigiExpo, jonka tarjonta keskittyi viihde-elektroniikkaan ja muuhun tekniseen hifistelyyn. Vielä 10 - 15 vuotta sitten olisin ollut innoissani kaikesta tekniikkaan liittyvästä, mutta enää se ei oikein kiinnosta, ainakaan ylenpalttisella älämölöllä kuorrutettuna.

Talvimatkailukeskukset ympäri Suomea olivat pystyttäneet osastonsa Ski-puolelle. Kiertelin kojuja lähinnä arvontalippuja täyttääkseni, koska suurin osa Pohjois-Suomen hiihtokeskuksista on jo ennestään tuttuja, ja ajatus lähteä suksimaan johonkin etelän kohteeseen tuntuu hiukan vieraalta. Tosin eihän siitä ole pitkäkään aika, kun eniten lunta satoi Etelä-Suomeen. Ehkä tulevana talvena pitäisikin tutustua Etelä- ja Keski-Suomen hiihtokeskuksiin?

Myös vaate- ja retkeilyliikkeet olivat näkyvästi esillä. Varsinkin Halosen osastolla oli rekkikaupalla ulkoiluvaatteita 50%:n alennuksin, mutta kaikki hankintayritykseni tyssäsivät lopulta "Tarvitsenko todella tätä?" -tyyppiseen analyysiin. Ja hyvä niin, koska minulla ei oikeastaan ole vaatekaapin täyttämiseen liittyviä ongelmia.

Yksi messujen hauskimmista uutuuksista taisi olla sisähiihtolaite. On olemassa soutulaitteita, miksei siis hiihtolaitekin? Tämä malli oli tarkoitettu lähinnä käsien vahvistamiseen, mutta ehkä siihen voisi yhdistää myös jalkoja harjoittavia toimintoja? Joku stepperin tapainen laite voisi toimia ainakin niillä, joilta jäivät kesän rullaluisteluharjoitukset tekemättä.

Lautalajeja esitteleville osastoille oli vaikea päästä, koska sinne mennäkseen piti ensin selviytyä sukupolvien välisen kuilun yli. Itselleni laskettelu eri muodoissaan on hiukan vierasta, mutta pidän silti ainakin vapaalaskua ihan kunniallisena harrastuksena verrattuna sellaisiin alppilajeihin, joiden sankarit täytyy kerta toisensa jälkeen hinata mäen päälle konevoimin.

Kaiken kaikkiaan messuille oli tänä vuonna taidettu varata enemmän lattiapinta-alaa kuin aiemmin, mikä oli hyvä juttu. Messualueen keskellä ollut K18-anniskelukarsina tosin näytti edelleen kovin ahtaalta, mutta niin kai ne aina?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti